Καλλιτεχνικά Τμήματα ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Θέατρο Παίδων & Εφήβων

Εκπαιδεύτρια Τσιγιάννη Χαρά

Επικοινωνία: Δ. Βαρελά 3 - Θερμοπυλών 7, 210 2478505/507

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής με καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού, πτυχιούχους της Σχολής Καλών Τεχνών.

Επικοινωνία: Δ. Βαρελά 3 - Θερμοπυλών 7, 210 -2478505 /507


ΧΟΡΟΣ

  • Μπαλέτο
Το τμήμα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980. Λειτουργούν Παιδικά και Εφηβικά τμήματα. Στο κλασικό μπαλέτο αναπτύσσεται πειθαρχεία, μυϊκός έλεγχος, ευλυγισία, χάρη και αρμονία.
  • Παραδοσιακοί Χοροί
Το τμήμα λειτουργεί από το 1981 και σκοποί του είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης της Ελλάδας, και ιδιαίτερα των Αχαρνών. Το χορευτικό εμφανίζεται σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου και έχει δώσει παραστάσεις σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Διαθέτει ιματιοθήκη με στολές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, (είτε αυθεντικές είτε πιστά αντίγραφα) και βέβαια την Αχαρναϊκή Παραδοσιακή Νυφική φορεσιά της “Γρίζας”, που είναι φτιαγμένη σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική του κεντήματος.
  • Μοντέρνοι Χοροί
Στο τμήμα μοντέρνων χορών διδάσκονται Latin, Rock, Oriental, Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο. Το τμήμα περιλαμβάνει ομάδες παιδιών και εφήβων.
Επικοινωνία: Δ. Βαρελά 3 - Θερμοπυλών 7, 210 2478505/507

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών  σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Δελέγκο συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα φωτογραφίας .

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τόσο τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στον χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής, αλλά και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην φωτογραφία να δημιουργήσουν προσωπικό ύφος , φωτογραφική και οπτική παιδεία. 

Τα μαθήματά ενδεικτικά θα καλύψουν τις παρακάτω ενότητες:

  • Την ιστορία της φωτογραφίας από την ανακάλυψη της μέχρι σήμερα
  • Τα μέρη και τον χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής
  • Τους φωτογραφικούς φακούς
  • Ταχύτητα κλείστρου -διάφραγμα -iso
  • Φωτομέτρηση και έκθεση
  • Χρωματική θεωρία
  • Σύνθεση φωτογραφικού κάδρου
  • Γνωριμία παρουσίαση και ανάλυση και με το έργο μεγάλων φωτογράφων
  • Γνωριμία με τα καλλιτεχνικά κινήματα
  • Πρακτική εφαρμογή.

Επικοινωνία: Δ. Βαρελά 3 - Θερμοπυλών 7, 210 2478505/507

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ STEM & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) “STEM” είναι μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση ώστε οι μαθητές μέσα από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων-κατασκευών και προσπαθώντας να επιλύσουν προβλήματα του φυσικού κόσμου, να εφαρμόζουν τις επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής, με τρόπο βιωματικό, ανακαλυπτικό και διερευνητικό. Nέα προσέγγιση στην εκπαίδευση ώστε οι μαθητές μέσα από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων - κατασκευών προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα του φυσικού κόσμου, εφαρμόζοντας τις επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής, με τρόπο βιωματικό, ανακαλυπτικό και διερευνητικό. Nέα μεθοδολογία στην καλλιέργεια των ικανοτήτων της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης και δημιουργικότης, χαρακτηριστικών που πρέπει να αναπτύχθούν από τη νεαρή ηλικία ως εφόδια ζωής. · Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO bricks, εξοπλισμός WeDo και προγραμματισμός σε Scratch · Εκπαιδευτική Ρομποτική με τον μικροελεγκτή Arduino UNO και προγραμματισμός σε Ardublock και Scratch4A · Εκπαιδευτική Ρομποτική με τον μικροελεγκτή BBC micro:bit και προγραμματισμός σε Microsoft MakeCode και Scratc

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Μέσω μιας ευχάριστης και διασκεδαστικής διαδικασίας εκμάθησης τεχνικών και δεξιοτεχνιών, θα μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης του Ντεκουπάζ (Decoupage), των τεχνικών των Mixed Media, της μαγείας της παλαίωσης/αναμόρφωσης επίπλων και της κατασκευής πρωτότυπων διακοσμητικών αλλά και χρηστικών αντικειμένων.

Εισηγητής Στάθης Σαββάλας

Επικοινωνία: Δ. Βαρελά 3 - Θερμοπυλών 7, 210 2478505/507

ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ & ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ
Ένα ατελείωτο ταξίδι σε μαγικούς μικρόκοσμους! 
Μοντελισμός είναι η προσπάθεια ρεαλιστικής αναπαράστασης ενός πραγματικού ή φανταστικού αντικειμένου ή τοπίου, με όσο το δυνατόν πιο πιστή και λεπτομερή απόδοσή του υπό κλίμακα.  
Ο μοντελισμός απαιτεί υπομονή, επιμονή και φαντασία! Μπορεί να είναι ένα μοναχικό χόμπι αλλά μπορεί να είναι και μια ομαδική δημιουργική εργασία χαλάρωσης και ευχάριστης ανάπαυλας από την καθημερινότητα.  

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα γνωρίσουμε την έννοια του μοντελισμού και θα μυηθούμε στις διάφορες μορφές του. Θα κατασκευάσουμε ποικιλία μοντέλων, μινιατούρων και στατικών ή κινούμενων τρισδιάστατων διοραμάτων. 

Το τμήμα απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο έμπειρους ή πολύ έμπειρους ενδιαφερόμενους.

Εισηγητής Στάθης Σαββάλας


Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ