Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών με σκοπό τη διδακτική υποστήριξη μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου δομήθηκε με απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα, σε ένα νέο κτίριο που τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και έμπειρους καθηγητές. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση,  κοινωνικά προβλήματα, ανεργία, προβλήματα υγείας κ.α.

 

Αναφερόμενος σε αυτή τη νέα δομή, κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός τονίζει: «Ο Δήμος μας προχωρά σε ένα ακόμη βήμα έμπρακτης στήριξης των ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας. Ένα ακόμη βήμα για να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές των Αχαρνών με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε μια δύσκολη συγκυρία αποδεικνύουμε πως στηρίζουμε κάθε συνδημότη μας, επεκτείνουμε τις κοινωνικές μας παροχές σε κάθε επίπεδο και συμβάλλουμε στην εκπαιδευτική εξέλιξη των ωφελούμενων μαθητών».

Η υποβολή των αιτήσεων προεγγραφής για το Κοινωνικό Φροντιστήριο γίνονται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΔΗ.ΚΕ.Α https://politismos.dhkea.gr/login.php .

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 12:00 π.μ -19:00 μ.μ στο 210-2440004 και ηλεκτρονικά στο email: koin.frontistirio.acharnes@gmail.com.

Για την υποβολή της αίτησης προεγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

Απαραίτητα:

  1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος (2021) ή βεβαίωση απαλλαγής
  4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (ή λογαριασμό ΔΕΚΟ)

 

Επιπλέον έγγραφα μοριοδότησης:

  1. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας
  2. Αποδεικτικό μονογονεϊκής οικογένειας
  3. Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ σε ισχύ (Πακέτο Απορίας)
  4. Γνωμάτευση αναπηρίας, Βεβαίωση από ΚΕΠΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Καμία αίτηση προεγγραφής δεν είναι οριστική αν δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό πρωτοκόλλου από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΗ.ΚΕ.Α.


Την αξιολόγηση των αιτήσεων αναλαμβάνει επιτροπή η οποία απαρτίζεται από:

Ø  Τον πρόεδρο του αναπτυξιακού φορέα ΔΗΚΕΑ,

Ø  με αναπληρωτή τον προϊστάμενο που είναι υπεύθυνος για τα θέματα παιδείας

Ø  αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας

Ø  αρμόδιο υπάλληλο από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ