Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Acharnes City Festival

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου, το 2o Acharnes City Festival, το φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών που για 2η χρονιά ανέδειξε τον πολιτισμό και τα προϊόντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Για έξι ημέρες ο χώρος πέριξ του Δημαρχείου έσφυζε από ζωή, με περίπτερα παραγωγών και συλλόγων που παρουσίασαν τη δουλειά τους καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ γι΄άλλη μια φορά την τιμητική τους είχαν οι τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι οι οποίοι συμμετείχαν στο φεστιβάλ αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, 27 Ιουνίου η Σχολή χορού-μπαλέτου Duente, το Τμήμα Παραδοσιακών χορών της ΔΗΚΕΑ και ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.” παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.

Τη δεύτερη ημέρα, 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Γιάννη Νίκα και ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών και τον Λαογραφικό Σύλλογο Αχαρνών « Ο Κόκκινος Μύλος», ενώ δύο αγαπητοί νέοι καλλιτέχνες, ο Γιώργος Λιβάνης και η Ανδρομάχη  κράτησαν το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων.

Η τρίτη ημέρα του 2ου Αcharnes City Festival, 29 Iουνίου συνεχίστηκε με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής (Παραδοσιακοί Χοροί), το Κέντρο Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών «Χορού Ενθύμισης» και τη Σχολή Χορού Dance Moments, Κόκκινου Μύλου.

Την 4η μέρα του φεστιβάλ, τη σκυτάλη της διασκέδασης έλαβαν ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς», ο Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών & Θρακομακεδόνων και ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβαν ο Κώστας Δόξας και ο Άκης Δείξιμος.

Την 5η μέρα των εκδηλώσεων, στην εξέδρα που είχε στηθεί, ανέβηκαν η Παραδοσιακή Αναβίωση-Αχαρναική Κληρονομιά, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών και η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής"Ο Καπετάν Ευκλείδης".

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2  Ιουλίου σε κλίμα χαράς, με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά του Συλλόγου Πελοποννησίων "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και τη Σχολή χορού Bailar Con Maria

Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός καθώς και οι αντιδήμαρχοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τις εκδηλώσεις του 2ου Acharnes City Festival και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπόρους και τους παραγωγούς σχετικά με τη συμβολή του Δήμου στην  τόνωση της επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας. Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε: «Το 2ο Acharnes City Festival αποτελεί θεσμό πια για την πόλη μας, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Ελληνική γη.».

Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ