Τη διπλή εορτή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου τίμησε ο Δήμος Αχαρνών

Τη διπλή γιορτή, τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, τίμησε για άλλη μια χρονιά η πόλη των Αχαρνών το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2023 παρουσία των αρχών της πόλης. Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μενιδιάτη Αγωνιστή Μήτρου Λέκκα, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, εκπροσώπων της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και αγημάτων με σημαία και παραστάτες από σχολεία και τοπικούς συλλόγους του Δήμου Αχαρνών ενώ την επίκαιρη Πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο Αντιναύαρχος Ε.Α Γεώργιος Λέκκας Π.Ν.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μενιδιάτη Αγωνιστή Μήτρου Λέκκα στην κεντρική πλατεία Αχαρνών από τους: Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Στυλιανός Πέτσας, για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές παρατάξεις ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέμης Οικονόμου, τις Ένοπλες Δυνάμεις εκ μέρους του Διοικητή της ΔΑΕ, ο Σμήναρχος Ιπτάμενος Αλέξανδρος Δημητρίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Βλάχου, για την ΕΛ.ΑΣ ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κλητοράκης, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία η Ανθυποπυραγός Βασιλική Μαμασούλα του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ολυμπιακού Χωριού, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο Δ/ντης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Γεώργιος Κοτσώνας, για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η Δ/ντρια του 3ου Λυκείου Αχαρνών Ελένη Γεωργαντά και για την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών η Έφορος του αρχείου, Φωτεινή Ράπτη.

Με αφορμή την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός δήλωσε: Σήμερα, οι Αχαρνές τιμούν την Ιερή στιγμή της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Θεοτόκου αλλά και τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Δυο γιορτές με ιδιαίτερο συμβολισμό σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις: Γιορτάζουμε τη μαχητικότητα, το σθένος, τον αγώνα και τις θυσίες των ηρώων προγόνων μας αλλά και των σύγχρονων άγρυπνων φρουρών της Ελλάδας που καθημερινά, μάχονται για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της ελευθερίας μας. Μνημονεύουμε τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ενότητας, αξίες που η Πίστη μας διδάσκει, με την ευχή πως θα είναι οι δικές μας σταθερές σε έναν κόσμο που συνεχώς, αλλάζει. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες! Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις! Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Οι ήχοι της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Σκουρλέτη, έδωσαν τον ρυθμό και κατεύθυναν ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης.

Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ