Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα, κορυφαίους τραγουδιστές, έντονο το στοιχείο της παράδοσης και χιλιάδες κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής από τις 19-22 Απριλίου από τη ΔΗΚΕΑ και το Δήμο Αχαρνών.

Πιο λαμπερό από ποτέ το φετινό Πανηγύρι αποτέλεσε το επίκεντρο των συζητήσεων εντός κι εκτός Αχαρνών καθώς στη σκηνή του ανέβηκαν οι: Δέσποινα Βανδή, Χρήστος Μενιδιάτης,Γιάννης Πλούταρχος με την κόρη του Κατερίνα, Χαρά Βέρρα, Κώστας Σαφέτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Σπύρος Μπρέμπος, Μιχάλης Μαραγκάκης καθώς και ο συντοπίτης μας, κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος με τους: Στράτο Καραλή, Μαρία Ιωαννίδου, Χάρη Χαλαμούτη και Δημήτρη Γιώτη.

Γι' άλλη μια φορά κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η παράδοση. Οι παραδοσιακοί – πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής χόρεψαν και αναβίωσαν έθιμα των περιοχών της χώρας. Τις εκδηλώσεις άνοιξε το Τμήμα Παραδοσιακών χορών της ΔΗΚΕΑ, στη συνέχεια ανέβηκε ο Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του, υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Μαράτση. Στη συνέχεια στην κεντρική εξέδρα ανέβηκαν Παραδοσιακή Αναβίωση-  Αχαρναϊκή Κληρονομιά, το Κέντρο Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών «Χορού Ενθύμισης» και ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων.

Τη δεύτερη μέρα, τη σκυτάλη πήραν, ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς», ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος» και ο Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών. Την τρίτη μέρα χόρεψαν: το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής  « Ο Καπετάν Ευκλείδης» καθώς και ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών.

Τέλος, η τέταρτη μέρα ήταν αφιερωμένη στο παραδοσιακό τραγούδι και στην πλατεία Δημαρχείου στήθηκε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με χιλιάδες κόσμου να χορεύουν και να γλεντούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Βλάχος, Νάσος Αθανασίου και Χρήστος Σπίρτζης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Κατσιγιάννης και Γεωργία Βλάχου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων και πλήθος κόσμου.

Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ