Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Αχαρνών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις Δημοτικές Κοινότητες Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το πρωί με την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας όπου εκφωνήθηκαν οι Πανηγυρικοί της ημέρας από τις αριστούχες μαθήτριες Τσιρούκη Λίνα και Τραχαλάκη Μαρκέλα.

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου οι επίσημοι κατευθύνθηκαν πεζή στο μνημείο Πεσόντων, στην πλατεία Ηρώων όπου κι πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και κοινωνικούς φορείς της πόλης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Φέτος, για πρώτη φορά, ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός έδωσε το "παρών" και στις δύο παρελάσεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο, σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Οι μαθήτριες, οι μαθητές και τα μέλη των συλλόγων παρέλασαν με σθένος και έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και ψυχικής ανάτασης.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αχαρνών τονίζει:" Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες. Τιμούμε τους Ήρωες μας με κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων του Δήμου Αχαρνών λέγοντας «ΟΧΙ» στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που επέδειξαν είναι η πολιτιστική κληρονομιά και η παρακαταθήκη μας που οφείλουμε να γνωρίζουμε και να μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά. Τα παιδιά μας βιώνουν την ιστορική μνήμη με την σημερινή τους παρέλαση σηκώνοντας την ελληνική σημαία μας ψηλά".

Τους εορτασμούς παρακολούθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος, του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη και της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης.

Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ