Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές! Αναβίωσε το αυθεντικό μενιδιάτικο πανηγύρι

Με έμφαση στην παράδοση και στην αναβίωση του αυθεντικού μενιδιάτικου πανηγυριού με όλο το συνακόλουθο τελετουργικό, ολοκληρώθηκε ο τετραήμερος εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής από το Δήμο Αχαρνών.Βασικό κομμάτι των φετινών εκδηλώσεων αποτέλεσαν οι  πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου  οι οποίοι με τα χορευτικά τους μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός ήταν η αναβίωση του «Χορού των Γριζοφόρων» από το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών στην κεντρική πλατεία, μπροστά στον ναό του Αγίου Βλασίου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΙΛΕΑ με την έκθεση «Μνήμες Νίκης και Ανδρέα Κολυβά» και  τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» με την έκθεση «Σήκω νύφη να σε δούμε-Η γαμήλια Μενιδιάτικη φορεσιά» συμπλήρωσαν το «πάζλ» της παράδοσης η οποία ήταν διάχυτη στους εορτασμούς.  Από συγκίνηση και  νοσταλγία ξεχείλισε η  έκθεση του καταξιωμένου διεθνώς Μενιδιάτη εικαστικού Σπύρου Παπανίκα, ο οποίος παρουσίασε στο φουαγιέ του δημαρχείου έργα μαθητών του, τα οποία δώρισε προς αξιοποίηση στο Δήμο Αχαρνών. Συγκινητική ήταν και η στιγμή της βράβευσης των δύο μαθητριών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το Αρχαίο Θέατρο από το Δήμο Αχαρνών και το "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ".

Επίσης, βασικό συστατικό των φετινών εκδηλώσεων ήταν οι γνωστοί τραγουδιστές που πλαισίωναν το πρόγραμμα που σχεδίασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών και ο πρόεδρός της Γιάννης Νίκας. Οι Δημήτρης Γιώτης, Αλέκος Ζαζόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Γιαννιάς, Χρήστος Μενιδιάτης, Νίκος Μακρόπουλος, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Κώστας Σαφέτης και Μιχάλης Μαραγκάκης  απογείωσαν το κέφι και τη διασκέδαση.Αν θελετε να εγγραφείτε παρακαλω κλείστε τη θέση σας ΕΔΩ